Портфоліо навчального проекту "Food"

Материал из ЗапоВики
Перейти к: навигация, поиск

Содержание

Автор проекту

Чумак Валентина Олексіївна

Назва проекту

Food

Основний та другорядні (дотичні) навчальні предмети

Англійська мова, основи здоров’я, естетичне виховання, трудове навчання.

Вік учнів, клас

5 клас (10-11 років)

Стислий опис проекту

Проект може бути використаний при вивченні теми "Їжа". У ході проекту учні досліджують здорову їжу, визначають шкідливі продукти харчування та їх вплив на здоров'я, розповідають про свої улюблені страви з різних джерел інформації (підручники, Інтернет тощо). Оформлюють свої результати у вигляді презентацій, малюнків, меню ресторанів швидкого харчування, приготування та представлення улюблених страв української кухні із залученням батьків, вихователів.
Упродовж проектної роботи в учнів формується цілісне уявлення про здорове харчування, шкідливий вплив їжі швидкого приготування, кулінарні традиції України.

Питання проекту

Ключове питання

We are what we eat.
Те, що ми споживаємо, є ми.

Тематичні питання

  1. What does healthy food mean for you?
  2. How does fast food influence on your health?
  3. Is Ukrainian cuisine harmful or useful?

Змістові питання

  • What main food components do you know?
  • What fast food dishes are the most harmful?
  • What is your favorite Ukrainian dish?

План вивчення теми (вставити файл)

план вивчення теми
план виконання проекту

Навчальні цілі

  • Активізація лексичного матеріалу за темою «Їжа» в усному та писемному мовленні;
  • Розвиток навичок роботи з Інтернет ресурсами, додатковою літературою;
  • Формування навичок критичного мислення та навичок співробітництва;
  • Розвиток навичок систематизації здобутих знань;
  • Виховання інтересу до вивчення англійської мови, кулінарних традицій країни виучуваної мови.

Діяльність вчителя

На початку проекту

  • Вчитель обирає тему проекту, формулює питання, ставить цілі та завдання; створює план реалізації проекту.
  • Знайомить учнів з особливостями методу проектів, презентує буклет "Food" буклет.
  • Готує стартову презентацію з метою ознайомлення учнів з етапами роботи у проекті.
  • Проводить опитування, опрацьовує відповіді, результати зберігає у вигляді діаграми.
  • Створює сторінку блогу, де буде розміщуватись цікава та необхідна інформація, інтерактивні вправи.Quiz, crossword

В ході проекту

  1. Вчитель об'днує учнів в групи.
  2. З'ясовує навчальні потреби учнів за допомогою таблиці З-Х-Д.
  3. Ознайомлює учнів з планом реалізаціїї проекту.
  4. Пропонує пам'ятки, які допоможуть учням у пошуках інформації в роботі над проектом та інші матеріали.
  5. Здійснює формуюче оцінювання.

Наприкінці проекту

  1. Розроблює оцінюючі листи.
  2. Перевіряє роботи учнів.
  3. Організовує обговорення результатів роботи.
  4. Проводить захист проектів.
  5. Проводить рефлексію.

Діяльність учнів

На початку проекту
jigsaw
qr code
rebus
words searching easy
word searching
matching interactive ex.
В ході проекту
таблиця З-Х-Д
crossword
Наприкінці проекту
інтерактивний холст
padlet

Оцінювання

Вивчення робіт учнів показує ступінь розуміння ними навчального матеріалу;
Таблиці З-Х-Д дають учням можливість відмічати те, що вони вже знають, що хочуть дізнатися, і нарешті те, що вони вже дізналися, і що ще потрібно дізнатися;
самооцінювання і рефлексія дають учням можливість оцінити власний прогрес, свої думки і своє навчання, методи їх поліпшення; в спостереженнях за роботою груп дозволяє оцінити навички спільної діяльності.
Форма відгуків однокласників дає змогу учням оцінити своїх однокласників

Корисні ресурси

Fruit Names
Disney Cartoon
portion
How Junk Food Affects Children
qrcoder.ru
http://puzzlecup.com
https://learningapps.org

Інші документи